بررسی لپ تاپ اچ پی دی ام 3 - 1130
- می پسندم (0 نفر)
- ثبت نظر
- ارسال برای دوستان
دیجی کالا
خوب HP Pavillion DM3 این موضوع را به اثبات رساند که برای اینکه در محصولات HP صاحب یک نوتبوک با بدنهای ساخته شده از فلز و مواد بسیار با کیفیت باشید لازم نیست که حتما هزینه ی بسیار زیاد HP Envy 13 را بپردازید. همانند پسرعموی گران قیمتتر خود، DM3 از فلز آلومینیوم در قسمت درب و قسمت دور صفحه کلید و آلیاژ منیزیوم در قسمت زیرین خود بهره میبرد. به خصوص رنگ خاکستری و کنتراستی را که با قاب مشکی رنگ نمایشگر دوست داریم. فلز برس شده مدرنتر از ASUS UL30A میباشد که رنگ روشنتری نسبت به آن دارد. DM3 با وزن 1.9 کیلوگرم از دو نوتبوک دیگر یعنی ASUS UL30 با وزن 1.8 کیلوگرم و Envy 13 با وزن 1.7 کیلوگرم سنگینتر است. از آن جایی که این لپتاپ فاقد درایو نوری است، قطر آن تنها 1 اینچ میباشد و برای جای دادن آن در یک کوله پشتی هیچ مشکلی نداشتیم. در کل طراحی خیلی جمع و جوری دارد.
همانند نوتبوک Dell Inspiron 14z DM3 نیز فاقد دکمههای مجزای مولتیمدیا در بالای صفحه کلید میباشد و در عوض از کلیدهای F بهره میبرد. عملکرد نخست آنها مربوط به کم و زیاد کردن صدا، کم و زیاد کردن میزان روشنایی صفحه نمایش، یا کلیدهای Play/Pause و غیره میشود بنابراین برای عملکرد آنها نیازی به نگه داشتن کلید Fn ندارید. از بعضی ویژگیهای جالب میتوان به یک LED قرمز رنگ بالای دکمهی Mute اشاره کرد که فعال بودن آن را نشان میدهد و دکمهی قفل تاچ پد میباشد که در هنگام فعالیت و عدم فعالیت به رنگهای سفید و قرمز میدرخشد. دکمهی پاور این بار به صورت سویچی در قسمت سمت راست دستگاه میباشد که ترجیح میدادیم به صورت سنتی در قسمت بالا و به صورت دکمه قرار میگرفت.
صفحه کلید و تاچ پد
در مورد صفحه کلید و تاچ پد ما خبرهای خوب و بد را با هم داریم. DM3 یکی از بهترین صفحه کلیدها در کلاس خود را دارد. کلیدها ابعاد خوبی دارند، به صورت جزیرهای ساخته شدهاند و فضای خیلی خوبی بین آنها وجود دارد. کلیدها عمق عملکرد خیلی خوبی دارند و احساس خوبی به ما میدهند. دو نقطه ضعفی که ما متوجه آنها شدیم یکی این است که کلیدهای Arrow یا جهتدار کوچک شدهاند (دلیل آن دکمهی Shift بزرگتر بوده است) و دیگری این است که اگر صفحه کلید دارای نور پس زمینه بود بهتر میشد. از تاچ پد به اندازهی صفحه کلید رضایت نداریم. نه تنها اینکه سطح نقرهای رنگ آن خیلی براق است، در حین کار کردن با آن نشانگر ماوس چند بار قفل کرد و برای حرکت دوبارهی آن مجبور شدیم که چند بار تلاش کنیم. افزایش سرعت نشانگر ماوس از طریق کنترل پنل مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرد ولی همچنان نشانگر کمی جهشی عمل میکرد. کلیدهای راست و چپ کلیک بزرگ هستند و عملکرد خوبی دارند.
نمایشگر و صدا
نمایشگر 13.3 اینچی Pavillion DM3 رزولوشن 1366X768 پیکسل را ارایه میکند. این رزولوشن استاندارد نوتبوکهای 15.6 اینچی به حساب میآید و بنابراین برای یک نمایشگر 13.3 اینچی رزولوشن بالایی محسوب میگردد. در تستهایی نیز که انجام دادیم تصویر بسیار شفاف، با کیفیت، شارپنس و روشنایی نمایشگر هم خیلی بالا بود. کیفیت دید از زاویهی نمایشگر در زوایای افقی خیلی خوب است ولی در دید از زوایای عمودی کیفیت کمی کمتر ارایه میکند. اسپیکرهای Altec Lansing که از فنآوری SRS هم بهره میبرند در قسمت جلو و زیر دستگاه قرار گرفتهاند. صدای اسپیکرها آن قدر بالا میرود که بتواند فضای یک دفتر کار کوچک را کاملا پر کند. هرچند که در اوج کیفیت صدا پایین میآید که طبیعی است.
پورتها و وب کم
لبهی سمت چپ دستگاه جایگاه یک ورودی پاور، پورت Ethernet, VGA, HDMI دو پورت USB، شیار کارت خوان 5 کاره و جکهای هدفون و میکروفون است. در لبهی سمت راست هم قفل Kensington، دو پورت USB دیگر، سویچ روشن و خاموش کردن WiFi و سویچ پاور دیده میشوند. وقتی که وب کم این لپتاپ را با Skype تست کردیم تصویر بسیار شفاف بود. به خصوص عملکرد این دوربین در شرایط نوری ضعیف بسیار عالی است.
عملکرد
کانفیگی که ما آن را تست کردیم مجهز به پردازندهی Intel Core 2 Duo U7300 1.3GHz و حافظهی رم 2 گیگابایتی بود. این سیستم توانست نمرهی 2874 را در PCMark Vantage کسب کند که 400 نمره از Asus UL30A بیشتر بود. همچنین از نمراتی که Toshiba Satellite T135 هم کسب کرده بیشتر میباشد. البته سرعت Boot ویندوز 7 این نوتبوک 1 دقیقه و 10 ثانیه میباشد که دست کم 10 ثانیه بیشتر از حد متوسط است. در ضمن کانفیگی که در دست داریم از هارد با سرعت 7200rpm بهره میبرد که تا حد زیادی بر سرعت سیستم افزوده است. این سیستم از گرافیک آنبورد GMA 4500MHD بهره میبرد که نباید انتظار عملکردی فوقالعاده عالی و در حد گرافیکهای مستقل را از آن داشت. بنابراین برای مثال انجام بازی گرافیکی چون Far Cry 2 برای سیستم سنگین خواهد بود.
هرچند که این نوتبوک عموما عملکرد خیلی کم سر و صدایی دارد ولی متوجه شدیم که قسمت زیرین و سمت چپ دستگاه تا حد زیادی گرم میباشد. به طوری که پس از چند دقیقه تماشای فیلم دمای آن قسمت به 38 درجهی سانتیگراد رسید. با این حال تقریبا همهی مکانهای دیگر بدنه برای لمس کاملا خنک بودند. دمای قسمت بین کلیدهای G و H حدود 29 درجه و 30 درجهی سانتیگراد اندازهگیری شد. به دلیل بهرهگیری از پردازندهی کم مصرف یا ULV، باتری 6 سلولی این لپتاپ مدت زمان فوقالعادهی 9 ساعت و 7 دقیقه توان شارژدهی داشت. این میزان بسیار بیشتر از شارژدهی 7 ساعت و 20 دقیقهای لپتاپ Toshiba T135 است. ولی ASUS UL30A با 9 ساعت و 55 دقیقه شارژدهی همچنان رکورددار میباشد.
کانفیگها
HP DM3 در کانفیگهای مختلف و با امکانات متفاوتی به بازار آمده است. مدل پایهی آن با پردازندهی Intel Pentium SU4100 1.3GHz، حافظهی رم 2 گیگابایتی، 2 مگابایت حافظهی Cache و 250 گیگابایت حافظهی هارد دیسک همراه میباشد. اگر پردازندهی AMD را ترجیح میدهید میتوانید کانفیگ DM3z را انتخاب کنید. همچنین میتوانید پردازندهی Core 2 Duo SU7300 با همان سرعت ساعتی ولی با حافظهی Cache بیشتر (3 مگابایت) را انتخاب کنید. اگر به بازی و کارهای گرافیکی هم میپردازید میتوانید از پردازندهی بالا با کارت گرافیکی گرافیک Nvidia’s GeForce G 105M استفاده نمایید. همچنین پردازندهی Intel Core 2 Duo SP9300 2.26GHz با همان گرافیک ترکیب قدرتمندتری میباشند. حافظهی RAM را هم به راحتی میتوانید به 4 گیگابایت یا 8 گیگابایت افزایش بدهید. این در مورد افزایش حافظه ی هارد دیسک به 320 یا 500 گیگابایت هم صادق است.
جمعبندی
در کل باید گفت که چیزهای زیادی وجود دارد که دربارهی این لپتاپ دوست داشته باشیم. از جمله اینکه طراحی بسیار عالی و با کیفیتی دارد، باتری آن قابلیت شارژدهی فوقالعادهای دارد و از عملکردی بسیار عالی بهره میبرد. بعلاوه شما میتوانید به دلخواه بر روی آن گرافیک مستقل هم نصب نمایید. تنها ایراد را میتوان به قسمت تاچ پد آن گرفت. به هر صورت DM3 یکی از خوشساختترین نوتبوکهایی است که تا به حال از HP دیدهایم.
منبع: دیجی کالا
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی