کمپانی لنوو به دنبال تولید لپ تاپهای اقتصادی سریهای G خود با سریال 5070، این بار سری B این دستگاه را با سخت افزار متوسط اما قیمت بسیار مناسب وارد بازار کرد. این لپ تاپ از پردازنده کم مصرف اینتل Core i5 4200U با رم 4 گیگابایت و پردازنده ی گرافیکی Radeon R5 M320 با یک گیگابایت حافظه اختصاصی بهره برده و با یک هارددیسک 500 گیگابایتی تجهیز شده است که برای مصارف روزمره، تماشای فیلم و مرورگری اینترنت با قیمت مناسبی که دارد، ایده آل است. مسلما نباید توقع انجام کارهای گرافیکی سنگین و همچنین تدوین فیلم و این قبیل کارها را از این لپ تاپ داشت اما برای رفع نیازهای عادی بسیار مناسب است.
طراحی و ساخت
کیفیت بالای بدنه این دستگاه و پلاستیک مرغوبی که در ساخت آن استفاده شده، این لپ تاپ را در برابر ضربه، خمش و یا پیچش بسیار مقاوم کرده و از طرفی به هیچ عنوان نمایانگر ارزان قیمت بودن این دستگاه نیست. وزن B5070 مانند سایر سریهای مشابه، حدودا 2.5 کیلوگرم است. ابعاد لنوو B5070 کمی متفاوتتر از دیگر برادران خود است. ضخامت دستگاه به 28 میلیمتر میرسد که برای چنین دستگاهی عادی تلقی میشود. از سوی دیگر، طراحی زیبای این لپ تاپ ارزش خرید آن را بالا برده است. جنس بدنه از پلاستیک مرغوب و مات مقاوم در برابر جذب اثر انگشت ساخته شده. لولاهای مقاوم آن نیز باعث جلوگیری از لرزش صفحه نمایش هنگام کار یا تایپ با دستگاه میشوند. در مجموع کیفیت ساخت این لپ تاپ از لحاظ جنس بدنه و طراحی، ارزشمند تلقی میشود.
پورتها و اتصالات
مسلما لپ تاپهای رده کاربری عمومی که بیشتر برای جابجایی اطلاعات و مرورگری اینترنت استفاده میشوند، باید دارای تمامی پورتها برای انتقال دادهها باشند. خوشبختانه لنوو B5070 از وجود تمامی پورتها بهره برده و کاربر هرگز برای اتصال دستگاه به لوازم جانبی دیگر و یا شبکه های داخلی یا اینترنتی دچار مشکل نخواهد شد. در لبه سمت راست دستگاه درایو نوری DVD-RW وجود دارد که در کنار آن پورت USB 2.0 و جک 3.5 میلیمتری ورودی و خروجی صدا قرار دارد. در سوی دیگر پورتهای USB 3.0، پورت شبکه Ethernet با سرعت 10/100/100 مگابایت بر ثانیه، پورت خروجی VGA و در نهایت پورت HDMI قرار گرفته. لنوو B5070 دارای شیار کارت خوان نیز هست. برای اتصالات بی سیم هم، این دستگاه دارای بلوتوث و پورت شبکه بی سیم با استاندارد 802.11 b/g/n است. وجود تمامی پورتها در این دستگاه، کارایی آن را نیز برای کسانی استفاده به خصوصی از یک لپ تاپ ندارند و قصد پرداخت هزینه زیادی نیز ندارند، به میزان زیادی افزایش داده است.
صفحه نمایش
از اتصالات دستگاه که بگذریم، به صفحه نمایش آن میرسیم که یک پنل TN کاملا براق و آینهای با دقت استاندارد 768×1366 میباشد. صفحهی نمایشی کاملا رده متوسط با روشنایی، کنتراست و کیفیت رنگهای نه چندان جذاب، زوایای دید محدود و تراکم پیکسلی پایین. البته این چنین صفحه نمایشی در لپتاپهای رده کاربری عمومی ارزانقیمت کاملا مرسوم است و انتظار یافتن مورد بهتری در رقبای هم قیمت این دستگاه نداشته باشید. متاسفانه براق بودن صفحه نمایش در کنار روشنایی نسبتا پایین آن باعث میشود تا استفاده از دستگاه در فضاهای خارجی، شرایط نوری قوی و در زیر تابش مستقیم نور آفتاب به امری تقریبا محال منجر شود. در بالای قاب صفحه نمایش هم وب کم 1.3 مگاپیکسلی دستگاه قرار دارد که در نور مناسب میتواند تصاویر قابل قبولی را در تماسهای ویدیویی مخابره کند.
کیبورد و تاچ پد
همواره لپتاپهای ساخت کمپانی لنوو، به دلیل بهرهگیری از کیبوردهای بسیار خوب مخصوص این کمپانی با نام AccuType، به محصولاتی مناسب جهت تایپ کردن تبدیل شده بودند و B5070 نیز از این قاعده مستثنی نیست. کیبورد جزیره ای، به همراه عمقی که جایگاه کیبورد دارد، به غیر از زیبایی، ارگونومی خاصی دارد و احساس لذت بخشی به کاربر در هنگام تایپ منتقل میکند. کلیدهای کیبورد این لپتاپ، کمی مقعر بوده و طراحی با کیفیت آن باعث میشود تا انگشتان دست به راحتی بر روی آنها بنشینند. به علاوه، فاصله، آستانه و عمق کلیدها نیز خوب ارزیابی میشود. البته لازم به ذکر است که کیبورد B50-70 دارای نور پسزمینه نیست که البته در چنین بازهی قیمتی، انتظار زیادی از آن نباید داشت.


در پایین کلید Space، تاچ پد نسبتا عریض دستگاه قرار دارد که همانند سریهای گذشته، دارای کلیدهای یکپارچه نیست و دو کلید اصلی آن به صورت جداگانه طراحی شدهاند. سطح تاچ پد بسیار صاف و بدون هیچگونه بافتی است و به راحتی میتوان آن را در میان استراحتگاه با کیفیت لپتاپ پیدا کرد. حساسیت این تاچ پد بالاست و از فرمانهای چند لمسی نیز پشتیبانی میکند. بنابراین، کاربران B50-70 نیاز خاصی به استفاده از ماوس پیدا نخواهند کرد.
سخت افزار و باتری
به عنوان یک لپ تاپ اقتصادی، انتظار خاصی از لنوو B5070 در سخت افزار آن نمیرود. این مدل جزو مدلهای رده پایین این کمپانی محسوب میگردد و از پردازنده مرکزی ولتاژ پایین Intel Core i3 4010U با فرکانس 1.7GHz و با 3 مگابایت حافظه Cache بهره برده. این پردازنده، از پردازنده های نسل چهارم کمپانی اینتل با نام تجاری Haswell است و مدل میانه ای محسوب میگردد. بنابراین تنها برای محاسبات سبک، مانند کار با نرمافزارهای آفیس، گوش کردن به موسیقی و تماشای ویدئو مناسب است و نباید انتظار اجرای روان محاسباتی مانند برنامهنویسی و یا ویرایش فیلم را از آن داشت. از طرف دیگر، پردازندهی گرافیکی Intel HD Gtaphics وظیفهی انجام محاسبات گرافیکی را بر عهده دارد که آن هم جزو ضعیفترینهای بازار است و اصلا مناسب اجرای بازیهای کامپیوتری نیست. از دیگر مشخصات این لپتاپ میتوان به چهار گیگابایت حافظهی رم و پانصد گیگابایت حافظهی داخلی اشاره کرد. تمامی این سختافزار، توسط یک باتری 4 سلولی لیتیوم-یون با ظرفیت 32 واتساعت تغذیه میشود که میتواند تا پنج ساعت مرورگری اینترنت با Wi-Fi را تضمین نماید که با توجه به بازهی قیمتی دستگاه، میزان نسبتا خوبی محسوب میگردد.

نتیجه گیری
لپ تاپ لنوو B5070 یک دستگاه رده کاربری عمومی اقتصادی است که صرف نظر از قدرت پردازشی آن، میتوان با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربر قرار میدهد و قیمت مناسبی که دارد، انتخاب مناسب و مقرون به صرفه ای شمرد.