وقتی بحث در مورد HDR است کمی سردرگمی پیش میآید. به خواندن ادامه بدهید تا ببینید HDR چیست و به چه کارت گرافیک و مانیتوری نیاز دارید تا ببینیدش.
این روزها همه از HDR حرف میزنند و اگر به تنظیمات ویدئویی بازیهای کامپیوتر نگاه کنید ممکن است کمی تعجب کنید: ماجرا چیست؟ این گزینه که سالهاست در این تنظیمات هست! اما خب، گویا خبرهای تازهای در راه است. پس همهی آن گزینههای HDR که تابهحال، از زمان Half-Life 2 دیدهاید چه میشود؟ حالا مشخص میشود که آنها HDR واقعی نبودند.
گزینهای که در گوشی موبایلتان است؟ نه، آنهم HDR واقعی نیست. هم آن گزینه و هم گزینههای faux-HDR در تنظیمات بازی که کیفیت تصویر را بالا میبرند واقعی نیستند.
کمی سردرگم شدهاید؟ نه، احساس بدی نداشته باشید، وقتی بحث در مورد HDR است کمی سردرگمی پیش میآید. پاسخ دادن به سوال اول آسان است. اما وقتی به سوال دوم میرسیم کمی بحث پیچیده میشود. به خواندن ادامه بدهید تا ببینید HDR چیست و به چه کارت گرافیک و مانیتوری نیاز دارید تا ببینیدش.
HDR چیست؟ HDR یا High Dynamic Range واژهای است که برای یک سری استانداردهایی در نظر گرفته میشود که رنگ و کنتراست نمایش ویدئویی را به چیزی فراتر ازآنچه اکثر سختافزارها میتوانند تولید کنند گسترش میدهد. کنتراست، روشنایی و پرش رنگ، همهوقتی برای کیفیت تصویر مهم میشوند که رزولوشن تضمینشده باشد و پیشرفت دادن اینهمه، HDR است. یکچیز افزودنی هم نیست؛ نیازهای رادیکال HDR به معنای نصب سختافزارهای جدید برای همه است و برای تماشای تفاوت، نیازی به بنچمارک و ذرهبین انداختن هم ندارید.

برای کسانی که تازه اول راهاند میگوییم، HDR نیاز به حداقل 1000 cd/m2 یا نیتِ روشنایی برای ال سی دی دارد تا به استاندارد «اولترا اچدی پرمیوم» برسد. مانیتورهای فوقالعاده باکیفیت کامپیوتر، که چیزی حدود 400-300 نیت روشنایی دارند، چندان به عددی که گفتیم نزدیک نمیشوند. لپتاپهای خوب هم چندان شانسی ندارند، چراکه آنها هم حداکثر تا 100 نیت و یا کمی بیشتر توانایی دارند. حتی تکنولوژی صفحههای بسیار پیشرفتهی تلفنهای همراه هم به چیزی حدود 800 نیت میرسند. وقتی بحث روشنایی پیش کشیده میشود، صفحههای مناسب HDR هم صفحهنمایشهای دیگر را پشت سر میگذارند.
در حال حاضر، مانیتورهای کامپیوتریای که طیف وسیعی از رنگها را ساپورت میکنند که WGC / Wide gamut color خوانده میشوند، فقط برای مصارف حرفهای مثل ویرایش عکس یا تحقیقات پزشکی استفاده میشوند. صنعت گیم از رنگهای اضافی چشمپوشی کرده بود تا بتواند بهتر همهچیز را پردازش کند. اما این دوران دارد تمام میشود.
با نیازهای اولیهی HDR، رنگها هم متفاوت میشوند. رنگها نیاز به 10 یا 12 بیت دارند که تماماً در OS و بهوسیلهی استانداردهای فعالی در دسترساند. بیشتر نمایشگران کنونی کامپیوترهای شخصی رنگهای 8 یا 6 بیتی دارند و از سیستمی به نام sRGB استفاده میکنند که یک-سوم طیف بصری HDR را پشتیبانی میکنند. بااینحال حتی اگر سختافزار هم اجازهی این پردازش را بدهد، نرمافزار حالا هنوز با همان حالت قدیمیشان کار میکنند.
منتظر مقاله بعدی و ادامه بحث HDR باشید.